Hvorfor er jeg her på Bibelskolen, DOOR, i Budapest, Ungarn?

Af Kristi Olesen

Herren kaldte mig til at komme hertil på Bibelskolen i Ungarn. De sidste 9 år har jeg drømt om, at komme på en bibelskole, men jeg blev forhindret i flere år og blev derfor skuffet. Dengang ville jeg først ind på en hørende Bibelskole i Estland, da jeg fik et tilbud derfra, men jeg valgte en anden vej. Senere hørte jeg, at en Bibelskole i Sverige for døve blev oprettet, så ville jeg dertil, men jeg kunne ikke, da jeg skulle læse dansk i skolen. Senere blev der oprettet en   Bibelskole for døve i Estland, som samarbejder sammen med Sverige. Jeg havde lyst til, at komme dertil, men mit liv var kaos.

Jeg har spurgt Herren om, hvorfor jeg blev forhindret i at komme ind på de forskellige Bibelskoler, men Herren har ikke svaret mig. Jeg ventede og ventede i alt 9 år, hvor jeg så endelig startede på en Bibelskole.

I julen 2002 blev jeg syg i Estland. Jeg bad om, at blive rask hurtigt, men Herren svarede mig: Vent til, når du er hjemme i Danmark, så vil du forstå mig. Jeg kunne ikke forstå det, og måtte have tålmodighed, indtil jeg tog hjem fra Estland, selv om jeg stadig var syg. Men da jeg kom hjem, var der snestorm i Danmark og Estland. Jeg blev hurtigt rask og gik på arbejde i praktik. Jeg takkede Herren for Han gjorde mig rask hurtigt.

Jeg gik på social og sundhedsskolen, hvor jeg studerede. I januar 2003, efter en uge i skolen, spurgte læreren os, hvem som ville forsætte i skolen for at uddanne sig til assistenter. Jeg tænkte, at jeg godt kunne forsætte, men pludselig sagde Herren til mig, og samtidig med at, Han talte mig om jeg skal studere på bibelskolen i dette år, vækkede en døv kvinde mig, og sagde se på læreren, som jeg skulle svare straks, om jeg ville forsætte eller ej. Min hjerne sagde ja, men mit hjerte sagde nej, og jeg havde inden jeg selv vidste det sagt “nej” med min mund. Den døve kvinde forstod mig slet ikke, for jeg havde sagt at jeg ville forsætte.

Jeg kom hjem samme dag og spurgte Herren igen: Hvor skal jeg studere? Estland, Sverige eller Ungarn. Jeg kunne ikke finde ud af, hvor jeg skulle studere. Jeg ville ikke følge min hjerne, men Helligåndens vejledning. Jeg bad Herren om at vise mig, hvor jeg skulle studere.

Efter to uger skulle jeg se efter e-mail. Jeg modtog en fra Jan Zachariassen, han viste kun mig, om hvad han lavede i Ungarn, og at han har lavet hjemmeside for døve kristne i DK. Da jeg besøgte hjemmesiden, blev jeg ramt i mit hjerte, og begyndte at brænde for Bibelskolen. Mit   hjerte blev ved med at brænde som en flamme i en uge, men jeg var stadig i tvivl, om det skulle være Bibelskolen i Ungarn.

I 1 uge kunne jeg ikke sove, fordi jeg ikke adlød Herrens svar. Jeg gav op, og bad Herren om, at åbne min vej indtil sommer, fordi jeg var bekymret over min lejlighed, penge, mit liv var kaos osv. Herren svarede mig, at jeg ikke skulle spekulere på fortiden, men have håb om fremtiden.

Jeg søgte ind på Bibelskolen i Ungarn, om jeg kunne komme ind. Og jeg fik hurtigt svar, at jeg kunne komme ind. Jeg blev forbavset, og nu er jeg allerede her på Bibelskolen. Jeg takker og priser Herren for det, da jeg har drømt om at komme på en bibelskole. Min drøm er opfyldt. Det er den bedste gave fra Herren, Amen!

Nu er der gået 3 mdr., og jeg er meget glad for at være her. Her undervises i Bibel historie, følelse, positiv og negativ billede af Guds Ord, som vi analyser grundigt. Der bliver også forklaret, hvordan vi kan sammenligne dengang med i dag, år 2003. Jeg indrømmer, at jeg troede, at det var nok, at jeg tror på Jesus, men det er ikke nok. Mit liv skal også udvikles, så jeg kan blive ved med at gå i Jesu fodspor.

Bed for os alle på bibelskolen. Vi har brug for mere visdom og udholdenhed i Herren, tak!